Inschaling Padi->NOB (Crossover)

Veel mensen hebben, via een andere organisatie dan de Nederlandse Onderwatersport Bond (N.O.B.) leren duiken. Na verloop van tijd komt om diverse redenen de wens naar boven, om ook een gelijkwaardig N.O.B. brevet en dus een wereldwijd erkend C.M.A.S.-brevet te krijgen. Duikvereniging Gelre-Sub en Duikschool Educa-Sub kunnen u hierbij van dienst zijn. De procedure om dit doel te bereiken noemen we ‘inschaling’.

crossoverWaarom is inschaling?

Inschaling is nodig, omdat elke organisatie eigen afspraken heeft gemaakt om met plezier veilig te kunnen duiken. Daarnaast zijn de eisen die er aan de verschillende brevetten worden/werden gesteld niet van alle duikorganisaties hetzelfde. Zo leert u tijdens de inschalingsprocedure welke ‘huisregels’ er voor het duiken gelden binnen de N.O.B.

Ook leert u de uitvoering van de duiktechniek en vaardigheid kennen, die bij de door de N.O.B. uitgegeven brevetten horen. Daarmee voldoet u aan de algemene norm en standaard. Daardoor is voor iedere duikorganisatie wereldwijd duidelijk, wat men van u duiktechnisch gezien mag en kan verwachten. Een bewuste keuze voor veiligheid dus!

Zijn er voorwaarden aan de inschaling verbonden?

Ja, om een N.O.B. brevet te krijgen moet men aan een aantal voorwaarden voldoen.  Deze voorwaarden vindt u hieronder:

  • U moet lid worden van de N.O.B. Dit wordt u automatisch, als u lid wordt van een N.O.B. duikvereniging of opleiding/inschaling volgt bij een N.O.B. duikschool.
  • U moet door een arts (via N.O.B. protocol) medisch goedgekeurd zijn voor de beoefening van de duiksport.
  • U kunt een officieel duikbrevet overleggen.
  • Inschaling kan alleen aangevraagd worden voor het 1*, 2* of 3* N.O.B.-brevetniveau.

Wat gebeurt er voor de inschaling? Na aanmelding bij de duikschool, krijgt u een uitnodiging voor een zwemtest in “ons” zwembad. Deze zwemtest wordt door één van onze instructeurs afgenomen. De uitslag wordt u direct na afloop gegeven. Bij voldoende resultaat krijgt u, indien u nog niet eerder voor de duiksport werd gekeurd, een oproep voor de medische keuring. Hierna start de eigenlijke inschalingsprocedure. Lees verder voor achtergrond informatie.