Toelatingseisen sportduiken

Toelatingseisen duikopleiding

Wat moet je weten voor je begint?

  • Minimum leeftijd 14 jaar
  • Beschikken over redelijke zwemstijl (diploma A en B)
  • Medische keuring voor sportduiken (tip; deze wordt vaak vergoed van uit de zorgverzekering!)
  • Jaarlidmaatschappen van de Nederlandse Onderwatersport Bond (€ 54,-) en vereniging Gelre Sub (€ 110,-), cursus- en logboek is inbegrepen.
  • Voor de eerste cursusavond ontvangt u het lesprogramma.
  • Niet in de cursusprijs, kosten medische keuring en duikpak voor de 8 buitenwaterduiken.

Belangrijk: Het beoefenen van de onderwatersport gebeurt op eigen risico. Uiteraard zijn we verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. Via het NOB lidmaatschap is men ook in 2e instantie verzekerd voor medische kosten bij duikongevallen. Dit betekent dat in geval van calamiteit altijd eerst de eigen ziektekostenverzekering aangesproken wordt, daarna eventuele anderen.

Om maximaal profijt van de lessen te hebben raden we u aan om na de eerste zwembadlessen een eigen duikbril, snorkel, vinnen en een loodgordel met 3 kg lood aan te schaffen. Meestal organiseren we het zo dat een instructeur als adviseur mee naar de winkel gaat.

Voor het buitenwaterduiken is het niet alleen handig, maar ook van belang dat u over een eigen duikuitrusting (c.q. duikpak) beschikt! De vereniging Gelre-Sub verhuurt geen duikuitrustingen. Alleen voor de zwembad lessen beschikt de vereniging over de benodigde persluchtuitrusting en basisuitrustingen.