1* Duikopleiding (Open water Diver)

De 1* duikopleiding (Open water diver) en onze vervolg duikopleidingen zijn vooral gericht op mensen die naast vakantiewensen, ook zoeken naar een nieuwe uitdagende hobby. Want ook duiken in Nederland is mooi en interessant. Wist je dat je als clublid je zelfs elke week een duik kun maken!

1* in opleiding

De duikopleiding is zo opgezet dat je naast het doen van allerlei oefeningen, ook leert kijken naar de biologisch interessante zaken uit de onderwateromgeving. Wij volgen daarin de lesmethode van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

Al vanaf de eerste les leer je in zwembad Valkenhuizen met persluchtapparatuur omgaan. In de theorieles (vooraf) behandelen en tonen we zo eenvoudig mogelijk de benodigde kennis en technieken. De leerstof wordt in 5 modulen aangeboden en tijdens de lessen getoetst.

De theorieles wordt meestal op de vrijdagavond voorafgaand aan de zwembadles gegeven. De buitenwaterduiken voor de opleidingen vinden meestal plaats in weekeinden bij recreatieplas Slijk-Ewijk, en in onderling overleg.

1* bezig met opbouw van duikset

Wat krijg je?

Het cursuspakket bestaat uit: 5 theorielessen met lesboek en toegang tot het  NOB online cursist account, snorkel- en persluchtapparatuur voor de 7 zwembadlessen en 8 buitenwaterduiken, jaarlidmaatschap NOB en maandblad ‘Onderwatersport’, jaarlidmaatschap vereniging Gelre Sub, logboek, het clubblad ‘Info’ van Gelre-Sub.

(Let op!) Niet in de cursusprijs: Kosten medische keuring, huur duikpak en vervoer naar locaties. We adviseren iedereen om zo snel mogelijk te beschikken over een eigen duikuitrusting en helpen je eventueel bij een bemiddeling!

Optioneel:

  • Extra zwembadlessen (2). De extra zwembadlessen zijn vooral gericht op de zwemvaardigheid en de snorkeltechniek.
  • Extra buitenwater duiken (2). De extra buitenwater duiken zijn er op gericht om samen met een instructeur meer ervaring op te doen met duiken in dieper water.

Omdat we veiligheid en persoonlijke aandacht belangrijk vinden, geven we les in kleine groepen. Zo duik je in het buitenwater duikt onder begeleiding van een ervaren instructeur. Voor (het eigen) vervoer naar de verschillende locaties voor de buiten duiken in de omgeving van Arnhem zijn duidelijke routebeschrijvingen beschikbaar.

De 1-ster duikopleiding is slechts een eerste stap in de ontdekking van de onderwaterwereld. Bij Gelre-Sub organiseren we naast de brevetopleidingen ook vele vervolgcursussen. Deze cursussen vergroten uw vaardigheden en kennis.

Bij de start van de cursus word je lid van de onderwatersport vereniging Gelre-Sub. Zo ben je ook na het behalen van je brevet, verzekerd van buddy’s bij het duiken. Binnen de vereniging kan je, als je beschikt over een eigen uitrusting, zonder extra kosten meedoen aan de wekelijkse zwembadtraining en de wekelijkse (seizoen april-september) buiten duiken. Ook ben je welkom bij de andere evenementen en activiteiten van de club.